HTML

OKNT - Felmérés

Felmérés a természettudományos oktatás helyzetéről

Friss topikok

  • Alízium: Ez igen érdekes.! Azt hiszem ha lesz egy kis időm visszatérek és átböngészem a letölthető dokument... (2009.11.09. 13:47) Eredmények
  • fruzsi: Jónapot! Vannak, akik szerint tananyagnövelésre, mások szerint tananyagcsökkentésre lenne szükség... (2008.10.27. 14:46) Köszönjük!

Linkblog

Felmérés a természettudományos oktatás helyzetéről

2008.06.18. 17:38 oknt


Kedves Kolléga!

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium döntés-előkészítő, véleményező és javaslattevő országos szakértői testületeként működő Országos Köznevelési Tanács (OKNT) létrehozott egy, a természettudományos közoktatás helyzetét vizsgáló ad hoc bizottságot. Úgy tűnik, hogy egyre többen úgy gondolják: a magyar természettudományos oktatás megérett a lényegi változtatásra. Ezért valódi esélyt látunk arra, hogy az ad hoc bizottság javaslatait a döntéshozók figyelembe vegyék azon döntések meghozatala során, amelyek hosszú időre megszabhatják a magyar természettudományos oktatásban végbemenő változások további irányát. Ebből kifolyólag csak olyan javaslatokat kívánunk tenni, amelyek javíthatják a természettudományos tantárgyak oktatásának és a természettudományok megítélések helyzetét, ugyanakkor reálisak és támogatottságuk várhatóan széleskörű. Ehhez kérjük az Ön segítségét a munka jelenlegi szakaszában, amikor az itt kitölthető kérdőívvel a helyzetfelméréshez gyűjtünk adatokat. Ezzel azt szeretnénk föltérképezni, hogy milyen körülmények között dolgoznak a természettudományos tantárgyakat tanító tanárok az általános iskolákban és a középiskolákban (gimnáziumokban, szakközépiskolákban és szakiskolákban).

Az ad hoc bizottság minden vélemény figyelembevételével 2008. október végére készíti el jelentését és dolgozza ki megoldási javaslatait, amiket november első felében nyilvános társadalmi vitára bocsát. Az ennek eredményeként kialakult végső változatot pedig 2008. november 15-ig kívánjuk eljuttatni az OKNT-hez.

Kérjük tehát, hogy amennyiben Ön a kérdőívben felsorolt természettudományos tantárgyak közül valamelyiket tanítja, akkor legyen szíves kitölteni a kérdőívet! Ha ezen tantárgyak közül többet is tanít, akkor kérjük, hogy a kérdőívet a tanított tantárgyanként külön-külön töltse majd ki (tehát pl. külön kérdőívet töltsön ki a fizika és külön a kémia esetében)! Hangsúlyozzuk, hogy a válaszadás önkéntes, és a kérdőíveket kizárólag az itt említett célra használjuk fel.

Kérjük, segítse munkánkat azzal is, hogy minél több kollégájával is kitölteti a kérdőívet!

Az eredményekről a http://oknt.blog.hu/ oldalon augusztus 15. után kaphat tájékoztatást!

A kitöltéshez, ill. az egyes oldalak közötti lapozáshoz a ,,Next", a kitöltött kérdőív elküldéséhez pedig a ,,Submit" gombra kell kattintani. Az elküldéskor megjelenő ,,Do you confirm to submit now?" kérdés megjelenésekor az ,,OK" gombot kell megnyomni. Kérjük, hogy az Ön esetében nem értelmezhető kérdéseket ne válaszolja meg! A csillaggal jelölt kérdések kihagyását azonban nem engedélyezi a program. Ha még nincsenek kitöltve, akkor az elküldéskor (a ,,Submit" gomb megnyomása után) megjelenik egy kis ablak a megválaszolatlan kérdés számával, arra figyelmeztetve, hogy azt még ki kell töltenie. A ,,Please specify" felszólításnál a pontos választ kell megadnia, s ennek módjára az ,,e.g." után láthat példát. Az eredmények megjelenésekor lapozni az ablak jobb felső sarkában lévő ,,Next" (ill. visszafelé a ,,Prev" ) gombra klikkelve lehet.

Technikai probélma esetén kérjük, hogy írjon egy e-mail üzenetet a következő címre: okntbizottsag@gmail.com címre!

Köszönjük közreműködését!

Az OKNT ad hoc bizottság tagjai

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://oknt.blog.hu/api/trackback/id/tr70527601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása